Nytt år

Visst är det konstigt att tolvslaget mellan den 31 december och den 1 januari väcker sådana känslor av upprymdhet, nyhet och förväntan – varje år! Ett datum vi har bestämt för att avgöra att det är ett nytt år, som ger oss nya möjligheter att uppfylla våra (nyårs)löften för det nya året, ett hopp om förändring och förbättring, av oss själva och av livet!

Men härligt är det! Och det nya året innebär verkligen mycket nytt. Förra året hade jag en gedigen lista med nyårslöften jag tänkte uppfylla. Måste erkänna att det faktiskt inte gick så bra. Den här gången har jag inte skrivit ner dem, och definitivt inte här på bloggen, men har några av dem i åtanke för att förhoppningsvis lyckas bättre med dem 2007.

Efter att bebisen i magen tyckte att det var dags att komma ut på annandagen (men på förlossningen blev stoppad och nu fortfarande ligger snällt (?) i magen) kände jag ett skriande behov av att lova att försöka känna mig själv och kroppen bättre. Det projektet har jag dock lagt ner. Mitt självförtroende vad gäller kroppskännedom är i botten. Det började ju med att jag i höstas fick klart för mig att jag inte ens lyckats beräkna barnets tillblivelse korrekt. Och nu uppenbarligen vet jag inte skillnad på vad som är normalt för graviditeten och vad som är ett varningstecken!

Trots vissa psykiska och fysiska törnar under jul och nyårshelgerna har det varit fantastiska veckor med massor av familj och vänner, värme och glädje. Tur att man har folk omkring sig i med och motgång!

Min kära väninna Sandrine kom den 18e december från Burkina och stannade till den 2e januari, vilket var underbara veckor. Nu är vi ensamma i huset igen. Sven började på dagis igen idag, Peder jobbar och jag ska försöka få styrsel på mage, bebis, hormoner, planering och vill tillbaka till mina arbetskamrater!

Gott nytt år allihopa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>