V 9

>Ja nu är det sommar så det har inte blivit någon kontinuitet i skrivandet på bloggen. Över huvudtaget kan man väl säga att ämnena blivit högst blandade. Och så är väl mitt liv. Förfasas över kriget i mellanöstern, hoppas inför valet i Kongo, nickar medhållande över att ekologiskt odlande räddar näringen i våra grödor, njuter av solen, sonen, familj och vänner.

Och nu mår jag dessutom illa. Men om man vet varför så är det ju uthärdligt. Sägs att man inte ska tro på allt som man läser på Internet men nog är det skönt att få förklaringar på varför det vitnar för ögonen när jag ställer mig för fort, varför illamåendet är i det närmaste konstant och varför jag blir helt matt utan att vara det minsta trött i kroppen.

Jag är definitivt inte säker men enligt mina beräknar och Liberos hemsida ska tillståndet just nu vara ungefär såhär:

Barnet:
Barnet är mindre böjt och halsen blir synlig. Armar och ben blir längre och armbågarna börjar framträda. Det går att tydligt se små fingrar och tår. Ögonlocken täcker nu nästan hela ögat och läpparna är färdigutvecklade. Om det är en pojke har han nu fått testiklar så att han kan producera manligt könshormon. Storleken: 3,5 cm lång och väger som ett plommon.

Mamman:
Stora mängder av ditt blod ska nu förse moderkakan med näring. Din blodmängd börjar därför att öka och fortsätter att göra så fram till vecka 30. Av denna anledning är det inte onormalt att man känner sig lite svimfärdig och varmare än vanligt, din kroppstemperatur höjs med en halv grad och ditt blodvärde kan sjunka. Ät sunt och drick mycket vatten. Livmodern är stor som en apelsin.

Jag fattar inte var den där apelsinen tar vägen! Det syns ju ingenting på utsidan. Men å andra sidan känns det… Och tvillingar ligger i släkten. Varannan generation sägs det och pappa är tvilling. Hur överlever man det?! Med en treåring. Min kusin som redan fått tvillingar höll på att skratta ihjäl sig när vi pratade om det! Ja ja det är bara att vänta och se! Det behöver ju inte bli tvillingar…

I vilket fall som helst känns det crazy och pirrigt och otroligt att det är ett barn till på väg! Underbart och fantastiskt!

One thought on “V 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>