v 11 och släktband

Idag är det bröllop. Makens kusin gifter sig. Vi har i och för sig konstaterat att det svenska språket hittills inte gett utrymme för att bekräfta att man kan stå varandra nära utan att vara släkt enligt den nuvarande benämningsmodellen. Så härmed gör vi officiellt att alla släktingar som ens respektive har, borde benämnas på samma sätt som respektiven kallar dem, dvs i mitt fall att hans kusiner är mina kusiner, hans morbröder mina morbröder osv. För om jag alltid ska säga min mans … så får jag ju ingen egen relation till personer som faktiskt är min släkt nu!

Om man får resonera på detta vis så innebär detta bröllop faktiskt en ny kusin! Alltså min mans kusins hustru. Fattar ni? Och hon är verkligen inget dåligt tillskott! Hon är en sådan kusin alla kan önska sig: rolig, påhittig, smart, engagerad, bra i vått och torrt helt enkelt.

Och så finns det ju en till på väg in i den stora släkten. Nu står det att den kan göra ansiktsuttryck! Fast fattas bara annat när huvudet utgör största delen av kroppen! Och så kommer naglarna nu. Hoppas att det här barnet ärver Peders nagelstruktur, det gjorde ju tyvärr inte stackars Sven utan fick mina sköra!

Jag tror att illamåendet börjar avta. Men jag ska inte ropa hej har jag lärt mig för titt som tätt när jag tror att faran är över blir jag grön i ansiktet. Lime och citron känns rätt. Och så det där suget efter Sushi! Sushikungen på Stureplan har den bästa mamma-sushin hittills. Hurra för dem! Peder är orolig för att jag inte får i min lika mycket choklad som under förra graviditeten – Sven blev ju ett så glatt barn!

Och så sägs det att jag ska ha gått upp ett kilo. Hur kan det stå att inget ännu kan synas men att jag ändå ska få gå upp ett kilo? Är det en liten blyklump vi snackar om? Jag tycker minsann att det syns redan.

Barnet:

Huvudet har blivit rundare, men är fortfarande lika stort som nästan halva kroppen. Näsan har fått sin form och munnen börjar formas. Ögonlocken täcker ögonen men öppnar sig inte förrän vecka 26. Händer och fötter växer och rör sig. Hörselmekanismen i örat håller på att utvecklas. Hjärtat slår mellan 110 och 160 slag per minut. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja.Storlek: ungefär 5 cm långt och väger ungefär 10 gram.

Mamman:

Den ökade blodmängden gör att kroppens slemhinnor svullnar. Det för med sig lite mer flytningar än vanligt och nästäppa (akta dig för näsdroppsberoende!). Sex? Vissa vill inte ens tänka på det. Andra kan inte varmt nog rekommendera sex under graviditeten. Då även slidans slemhinnor är särskilt blodfyllda, upplever en del sina absolut starkaste orgasmer under den här tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>