Att boa sig

Jag läste i någon sådan där ”gravid”-tidning att det är vanligt att människor på ett eller annat sätt boar sig när de hoppas på/väntar på tillökning i familjen. Det vill säga göra i ordning, tänka praktiskt, pyssla inför utökning. Den här veckan har min käre far tagit ledigt från jobbet och varit arbetsledare då vardagsrummet målats om från tak till golv och idag har vi varit i trädgården och minst sagt röjt. Tur att man har en händig och driftig pappa! Det är otroligt vad stor tomten känns när man tagit bort djungeln!

Fast jag vet inte om det räknas som att boa sig. Vi har ju nyss köpt huset och skulle väl försökt få i ordning i vilket fall som helst – hoppas jag…

Men det är ändå ett intressant fenomen som jag mest hört i kombination med fåglar och katter tidigare. Däremot var vi på IKEA här om dagen och då köpte jag två fina askar/lådor, en till Sven och en till den som förhoppningsvis kommer (är inne i en orolig fas i mitt inre) för allt sådant där, små minnen och papper och sådant som den kanske tycker är roligt att ha sedan från BB-tid och så… Jag förmodar att det väl i alla fall räknas som att boa sig!?

Gravid-tidningarna har jag föresten fått från min svägerska Isabell. Har ju inte kommit så långt själv ännu att jag börjat införskaffa sådant. Hon är en sådan där fantastiskt omtänksam person som tänker på och gör alla de där extra små sakerna som förgyller dagen för sin omgivning, tänker på detaljerna och delar med sig både i smått och stort. Och det samtidigt som man vet att hon egentligen borde ha fullt upp med att tänka på sig själv. Stor puss till Isabell!

Vecka 12

Barnet:
Huvudet håller alltjämt på att utvecklas. Detsamma gäller ytteröra och ögonen. Fingrar och tår syns tydligare och man kan se en antydan till leder och naglar. Storlek: Cirka 25 g och 7 cm lång.

Mamman:
Din livmoder är nu ungefär lika stor som en apelsin och viktökningen är märkbar. Dina bröst har säkert blivit större och efterhand blir bröstvårtan och vårtgården lite mörkare. De känns även ömma och särskilt bröstvårtorna är mer känsliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>